Zwolle scoort prima als economische toplocatie

Zwolle scoort prima als economische toplocatie

Zwolle steekt er in Overijssel bovenuit waar het gaat om economische toplocaties in Nederland. De Overijsselse hoofdstad staat 8e in een top-50, samengesteld door Bureau Louter. Dit bestudeert economische ontwikkelingen. Zelfs Enschede en Deventer doen het onverwacht slecht wat deze provincie betreft. De steden bivakkeren gezamenlijk op de 69e plaats.

Dat meldt Tubantia. Deventer krijgt een rapportcijfer 7.3. Van de andere steden wordt geen cijfer vermeld. Omliggende plaatsen scoren nog lager en staan niet in de top 100. Zutphen staat met een 7,0 op de 110e plek bijvoorbeeld.

Een stad in de regio zoals Apeldoorn (23e) doet het veel beter, maar een studentenstad als Enschede scoort hetzelfde als Deventer.

Tot voor kort werd het onderzoek gedaan met het tijdschrift Elsevier. Het rapport is samengesteld met gegevens van het CBS, Kamer van Koophandel en LISA, dat onderzoek doet naar ruimtelijk-economische ontwikkelingen in Nederland.

De ranglijst is onder meer bepaald aan de hand van het aantal arbeidsplaatsen, de toegevoegde waarde (omzet minus inkoop goederen en diensten) en het aantal startende bedrijven per sector.

Son en Breugel in Noord-Brabant staat nummer 1. Binnen die gemeentegrenzen ligt het belangrijke bedrijventerrein Ekkersrijt, met onder andere de grote chipfabrikant ASML.

Afbeelding: De regio Zwolle wordt gezien als vierde economische regio, na Amsterdam/Schiphol, Rotterdam en Eindhoven, van ons land.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!