Zorg dat je je bedrijf kunt ‘verkopen’ na winnen prijs

Zorg dat je je bedrijf kunt ‘verkopen’ na winnen prijs

Stel je voor, je weet het maar nooit, dat je later dit jaar tot starter of ondernemer van het jaar in de regio Zwolle wordt gekozen. Dan moet je wel je PR op orde hebben. Je moet kunnen vertellen wat voor soort bedrijf je hebt, wat je doet, wat je ambities zijn etc. Die tip geeft Mark van Buiten, ceo van de EXO Group (Eurosafe Solutions) oud-winnaar (in 2012) van de onderscheiding (foto tweede van rechts).

Over die PR gesproken: ‘Het belang van een goed verhaal zag ik al vrij snel in nadat ik had gewonnen. Tot dan toe had ik me vooral op mijn klanten gericht. Na het winnen van de prijs werd ik veel gebeld door journalisten en moest ik mijn bedrijf ineens aan de buitenwereld ‘verkopen’. Daar was ik nooit zo mee bezig geweest.’ Ofwel: zorg ervoor dat je het hoe en wat van je onderneming goed naar buiten kunt brengen. 

Van Buiten heeft de prijs overigens in twee fasen binnengesleept. ‘In 2007 deed ik voor het eerst mee. Toen verloor ik van Martin Hemmink. Daar baalde ik ontzettend van. Dus toen ik in 2012 opnieuw genomineerd werd, zei ik meteen: ‘Ik ga niet nóg een keer onderuit. Deze keer ga ik hem winnen’, zegt hij via Zwolle Connect.

Tot en met 1 september kan iedereen ondernemers uit de 21 gemeenten aandragen via www.ondernemersprijsregiozwolle.nl of via lisa@mkbregiozwolle.nl. Daarbij zijn de volgende argumenten doorslaggevend: welke ondernemer is u de afgelopen periode positief opgevallen? Wie benut optimaal de marktkansen? Is hij/zij een inspirator? Welke ondernemer zet sterk in op innovatie en duurzaamheid? Is betrokkene maatschappelijk betrokken en is deze een boegbeeld voor de regio Zwolle? 

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!