Zonneweide en bijzonder vergadercentrum: Hessenpoort zet in op duurzaamheid

Zonneweide en bijzonder vergadercentrum: Hessenpoort zet in op duurzaamheid

‘In 2013 hebben we op onze Algemene Ledenvergadering voor het eerst over zonnepanelen onder de hoogspanningsmasten gesproken. Door dit project op coöperatieve wijze in te zetten met Social Return on Investment hebben we de exploitatie in eigen hand weten te krijgen. We zijn dan ook supertrots op deze mijlpaal voor Hessenpoort.’

Dat zegt Arap-John Tigchelaar (zie foto) van Transferro, gevestigd op het Zwolse Hessenpoort. Hij toont zich tevreden over de start, gisteren, woensdag 10 juli, van een aanpak waarbij zonnepanelen zijn geïnstalleerd voor de aanleg van een zonneweide. Daarmee kunnen vanaf eind september 1700 huishoudens in Zwolle van duurzame stroom worden voorzien. Het project is tot stand gekomen in samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven, in dit geval de ondernemers op Hessenpoort, althans degenen die hierin participeren. 

Parkmanager Ilse Sijtsema. ‘In het najaar gaan we hoogteverschillen, wadi’s en beplanting aanbrengen zodat de zonneweide zoveel mogelijk opgaat in het landschap. De omheining wordt ook grotendeels groen.’ In het najaar zal voorts een vergaderpaviljoen worden neergezet, dat voor minimaal 90% uit gerecycled materiaal zal bestaan.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.