WaardeRing: kansen voor mens en materiaal

WaardeRing: kansen voor  mens en materiaal

Met een fikse klap van een hamer op een rode knop onthulde wethouder William Dogger bij Stichting Kringloop Zwolle gisteren de naam van het nieuwe Circulaire Ambachtsnetwerk in de regio Zwolle: WaardeRing. De naam staat voor alles wat de organisatie voor ogen heeft: de waarde van materialen, de ring van circulariteit en de waardering voor mensen. Bedrijven willen hiermee aan de slag.

Om mensen en materialen op een optimale manier een (nieuwe) kans te geven, is verbondenheid nodig, constateerde directeur Wilma Voortman van Stichting Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus een half jaar geleden. Ze ontdekte dat bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen in de regio Zwolle graag willen samenwerken op dit gebied. Samen met de gemeente Zwolle en Stichting Natuur en Milieu Overijssel ontwikkelde ze het plan voor het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing. Andere organisaties haakten aan. Het ambitieuze plan won in een prijsvraag van Rijkswaterstaat 75.000 euro.

Wethouder William Dogger prees de opzet van WaardeRing, waarin niet alleen de aandacht uitgaat naar hergebruik van materialen, maar waarin ook zeker het sociale aspect aanwezig is en mensen een steuntje in de rug krijgen op weg naar werk.  Samen met voorzitter Gerard van Dooremolen van de stichtingen Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus demonteerde hij op aanwijzing van leerlingen van Thorbecke Praktijkonderwijs een aantal cd’s en dvd’s. Het harde kunststof wordt verwerkt tot granulaat, waar kaarsenstandaards van worden gemaakt. Vervolgens kreeg de wethouder in de winkel een rondleiding langs projecten van mbo-studenten van Cibap, vakschool voor vormgeving, die oude artikelen in een kunstzinnige setting een nieuwe look hadden gegeven.

WaardeRing is een samenwerkingsverband van de Gemeente Zwolle, Stichting Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus, Onderwijscentrum De Twijn, Afvalinzamelaar ROVA, Thorbecke Scholengemeenschap, Hogeschool Windesheim, Tiem, Binthout, Cibap vakschool voor vormgeving, ICT-Kringloop, Cavoi coaching en advies, Natuur en Milieu Overijssel en Eco Impact.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!