Waar blijft toch die eerste vrouwelijke premier?!

Waar blijft toch die eerste vrouwelijke premier?!

In 2019 vieren we honderd jaar algemeen kiesrecht voor mannen én vrouwen. Toch hebben we nog nooit een vrouwelijke premier in Nederland gehad en zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de politiek. Daarom organiseert Club Cele samen met Zwolse theaters en Allemaal Zwolle op 1 oktober Van korset tot papadag, een avond geheel in het teken van vrouwen in de politiek. Hoe zit het dan in de praktijk met vrouwen in de politiek? Dat gaat Club Cele uitzoeken! Moderator Marijke Roskam gaat in gesprek met het publiek en met Devika Partiman van Stichting Stem op een Vrouw en Bianca Pander van BKB Campagnebureau, die vrouwen begeleiden op het politieke slagveld. Waarom zijn deze vrouwen zo belangrijk voor de Nederlandse politiek? Ook in het panel: Monique Schuttenbeld, wethouder bij gemeente Zwolle. Zij is de enige vrouw in College burgemeester en wethouders.

We gaan in gesprek over onze vrijheid, ons stemrecht, duiken de geschiedenis in met Theater de Makkers en krijgen we tips en verhalen van politiek historicus Eveline van Rijswijk. Het hele programma vind je op de website van Zwolse theaters: ​klik hier​.
Een kaartje voor ​Van korset tot papadag​ kost € 10,- voor vrouwen en € 12,- voor mannen. Oneerlijk dat de man meer moet betalen dan de vrouw? Echt niet – het loonverschil tussen en bedraagt namelijk 15,5% (volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2018).

Van korset to papadag vindt plaats op 1 oktober 2019 in de Dommerholtzaal van de Zwolse theaters.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!