Vreselijk, die flexibele werkplekken… Ik wil een vast bureau.

Vreselijk, die flexibele werkplekken… Ik wil een vast bureau.

Uit een artikel, van 26 februari 2019, blijkt dat in menig kantoor het wordt gezien als dé manier om kosten te besparen: geef niet elke werknemer een vast bureau, maar laat iedereen aanschuiven op een flexplek. Echter, de meeste werknemers hebben hier echter een hekel aan.

Flexplekken zijn compacte activiteitgerelateerde werkplekken waar iedere medewerker kan inloggen en welke per dag door verschillende personen gebruikt kunnen worden. De activiteit die op een flexplek uitgevoerd kan worden kan variëren van bellen, schrijven en lezen, naar achter een laptop werken. Flexplekken worden vaak gebruikt door mensen in deeltijdbanen en worden dus gedeeld door meerdere personen.

STELLING: Vreselijk, die flexibele werkplekken… Ik wil een vast bureau.

[totalpoll id=”17002″]

Voordelen

Het voordeel van flexibele werkplekken is dat er minder werkplekken nodig zijn, er zijn dus minder vierkante meters nodig en er is minder  meubilair en ander materiaal nodig. Bij ‘ander materiaal’moet u denken aan computers en telefoons maar bijvoorbeeld ook aan stopcontacten en kabelgoten. Bovendien scheelt het werken met flexplekken ook energiekosten en kosten voor schoonmaak. Kortom, een organisatie waar gebruik wordt gemaakt van flexibele plekken, scheelt een werkgever dus geld, vaak veel geld.

Nadelen

Als een organisatie besluit over te gaan op flexplekken, is het van het grootste belang dat de digitale infrastructuur van de organisatie ingericht is op werken vanaf een flexplek. Iedereen moet altijd en overal in kunnen loggen en tot bestanden en programma’s beschikken. Dit kan een nadeel zijn. Veel medewerkers ervaren een flexplek als minder persoonlijk; je kunt er niet je ‘eigen’ plek van maken, terwijl wij Nederlanders vaak wel geneigd zijn om persoonlijke spullen toe te voegen aan een werkplek. Ook is een gebrek aan privacy een veelgehoorde klacht wanneer men niet meer zijn of haar eigen plekje heeft.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!