Veranderen? Waarom? Het gaat toch goed zo!

Veranderen? Waarom? Het gaat toch goed zo!

De veranderingen binnen bedrijven, zoals een reorganisatie, nieuwe koers- of strategiebepaling, raken niet alleen de bedrijfsprocessen, maak ook de medewerkers. Ineens anders werken dan tot nu toe is gedaan en allemaal dezelfde visie kunnen nastreven, die de leidinggevenden opgesteld hebben. Dat blijkt in de praktijk nog niet zo’n makkelijke klus: mensen veranderen van nature niet altijd zo makkelijk en niet zo graag en zelfs een hetzelfde woord kan bij meerderen totaal op een andere manier binnenkomen.

‘Het ging toch goed zo?’, hoor je dan ook wel eens. Soms is een wijziging in strategie simpelweg noodzakelijk om bedrijfsmatige redenen, o.a. door de snel veranderende wereld eromheen. Je wilt dan wel iedereen meenemen. Vlada Lisinenko van VladaVisuals (zie foto) heeft een methode ontwikkeld om betrokkenen toch een goed gevoel te geven bij die andere aanpak. Namelijk, het hele team in deze ontwikkeling op een prettige en efficiënte manier meenemen.

‘Uit je comfort-zone stappen voelt niet altijd veilig’, vertelt Vlada. Het gaat in feite om een transformatie binnen een bedrijf, in het geheel en op een individueel niveau, stelt ze. Daarom noemt ze zichzelf ook wel transformatieve coach. ‘Mijn aanpak is erop gericht om de hele organisatie hierin mee te nemen, een holistische kijk dus. Je komt nog wel eens tegen dat het management niet goed weet wat mensen op de werkvloer voor ogen hebben en andersom. Met mijn aanpak voorkom ik dit op een veilige manier. En deze aanpak mag dus op een diep niveau gestalte krijgen’, aldus Vlada.

Vernieuwend in haar werkwijze dat ze bepaalde onderdelen van het veranderingsproces, zoals beeldstrategie en beeldreflectie, heeft gecreëerd en tot één geheel heeft gebundeld. De werkwijze kan van toepassing zijn op teambuilding, ontwikkelen en helder maken van een visie, missie en strategie. Aan de hand van de vraagstuk, werkt ze ook samen met andere trainers of ondersteunt zij deze trainers met haar expertise, zoals bij de laatste samenwerking met de ANTEA Groep.

Vlada: ‘Alle doelgroepen moeten zich kunnen vinden in één beeld. Dat betekent: allemaal de schouders eronder mogen zetten en de neuzen dezelfde kant op kunnen wijzen. En dat op een prettige manier, zodat iedereen gehoord en gezien mag zijn, met plezier naar het werk gaan en met dezelfde energie de droom van het bedrijf realiseren. ‘Verander het beeld, het geluk in je team volgt’

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!