VConsyst sluit partnerschap met Zwolle IT City om meer IT-talenten aan te trekken

VConsyst sluit partnerschap met Zwolle IT City om meer IT-talenten aan te trekken

Zwolle IT City draait op volle toeren: het aantal openstaande vacatures neemt af, dankzij de eerste succesvolle plaatsingen. In de hoop dat dit platform ook haar werving een boost geeft sloot VConsyst, onderdeel van Venture Group uit Genemuiden, zich op 11 april 2019 aan als eerste partner. “Met deze samenwerking hopen we makkelijker aan IT-talenten te komen, die net als wij graag voorop lopen”, vertelt manager productontwikkeling Mark Lanphen.

VConsyst wil IT’ers positief verrassen

VConsyst heeft op dit moment een aantal IT-vacatures openstaan, die zij niet makkelijk ingevuld krijgt. Naast de krapte aan gekwalificeerde IT’ers, en de vele recruiters die in dezelfde vijver vissen, heeft het bedrijf nog een andere uitdaging. “Ons hoofdkantoor is gevestigd in Genemuiden, qua locatie concurreren we met bedrijven uit Zwolle. Dat maakt de werving lastiger” legt Lanphen uit. “Als mensen hier eenmaal op gesprek geweest zijn, dan zijn ze hartstikke enthousiast.” Het partnership met Zwolle IT City biedt VConsyst de kans om dit enthousiasme al in de oriëntatiefase van de werkzoekende IT’ers aan te wakkeren. “De mogelijkheid om je als bedrijf aan kandidaten te pitchen vind ik erg origineel.” Daarmee doelt Lanphen op het ‘laat je verrassen’ concept, waarin kandidaten bedrijven aanmoedigen om hen te overtuigen van hun meerwaarde.

IT is dé onderscheidende factor

De rol van de IT-afdeling is cruciaal voor het succes van VConsyst. “IT is enorm belangrijk binnen ons bedrijf. Tegenwoordig kun je je vooral onderscheiden met software en elektronica”, vertelt Lanphen. “Zo zijn de door ons ontwikkelde containers continu online en kunnen deze vanaf afstand geopend en gesloten worden. Daarnaast constateren wij door middel van sensoren dat een container vol raakt, hierdoor kan deze tijdig geledigd worden.”

Een bedrijf in transitie

“Als we VConsyst in één woord moeten omschrijven, dan is het ‘dynamisch’. Het bedrijf is continu in ontwikkeling. Van de producten, tot de processen en het personeelsbestand. Dankzij diverse succesvolle overnames, is het personeel in één jaar tijd bijna tweehonderd procent gegroeid. Dat brengt natuurlijke enkele uitdagingen met zich mee. Ik vind het leuk om te zien dat er binnen Zwolle IT City veel bedrijven zijn, die net als wij continu veranderen en dezelfde digitale uitdagingen hebben. Dat maakt het mogelijk om van elkaar te leren.”

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!