Tegenstanders vliegveld Lelystad halen opgelucht adem

Tegenstanders vliegveld Lelystad halen opgelucht adem

Tegenstanders van Lelystad Airport kunnen even opgelucht ademhalen nu uit een onderzoek van een commissie onder leiding van Johan Remkes is gebleken dat het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen in kwetsbare natuurgebieden niet voldoet. Remkes zei gisteravond bij Nieuwsuur dat het vliegveld op een bepaald moment wel open kan, maar dan dient er wel veel te gebeuren.
‘Dit geeft nieuwe hoop voor de bewoners van de Veluwe’, reageert de stichting Red de Veluwe. Ook inwoners van Zwolle en omgeving vrezen het ergste van laag overkomende toestellen als Lelystad eenmaal in gebruik is om vakantievluchten voor het volle Schiphol op te vangen. Een snelle opening van het vliegveld in Flevoland zit er in ieder geval nu niet meer in. Drie keer eerder werd een mogelijke ingebruikname voor vluchten van Schiphol al uitgesteld. 
Jarenlang konden ‘stikstofveroorzakers’ op basis van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) een vergunning krijgen. Maar dat mag niet meer omdat het tegen de Europese richtlijnen in gaat, oordeelde de hoogste bestuursrechter woensdag. Lelystad moet een nieuwe vergunning aanvragen. 

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!