Subsidie aanvragen? Veel te veel gedoe…

Subsidie aanvragen? Veel te veel gedoe…

Voor starten, innoveren, verduurzamen en internationaal ondernemen bestaan verschillende financiële regelingen. Zowel de EU als verschillende ministeries bieden hiervoor onder meer subsidies, financieringen en garantstellingen. Het aanvragen van deze subsidies duren vaak lang, zijn ingewikkeld en zijn vaak duur, volgens de meeste mensen.

STELLING: Subsidie aanvragen? Veel te veel gedoe…

[totalpoll id=”15302″]

Twee deskundigen geven hun mening hierover: Alexandra Willems, Interim Management & Consultancy en Jennifer Hanna, van Oriant Zorg.

Willems:

Een subsidie is gemeenschapsgeld en vraagt om een heldere verantwoording van het te besteden geld. Dat is heel begrijpelijk. In mijn ervaring is het verschil in de subsidieaanvragen heel groot. Sommige subsidieaanvragen zijn heel complex, andere weer heel duidelijk en helder. Daar zou wat mij betreft meer eenheid in mogen komen. Het doel is de juiste doelen financieren en verantwoorden; de aanvraag is hierin een middel. Het middel zou in sommige gevallen echt makkelijker en transparanter kunnen.

Hanna:

Subsidie is van en voor de samenleving. Subsidieaanvragen kunnen ingewikkeld lijken. Mijn mening is dat een subsidieaanvraag eerder veel tijd kost dan ingewikkeld is. Een subsidieaanvraag vind ik niet voldoende transparant voor kleine partijen en jonge ondernemers. Dat kan het wel ingewikkeld maken om een aanvraag te doen.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!