Steenwijkerland: horeca en zorg ‘hoofdpijndossiers’

Steenwijkerland: horeca en zorg  ‘hoofdpijndossiers’

Een op maat gesneden horeca-opleiding in het gebied en stapelbanen in de zorg. Daar wil Steenwijkerland zich via het Steenwijkerland Actieplan Werk in eerste instantie vooral op richten. Goede arbeidskrachten zijn in deze twee sectoren, horeca en zorg, moeilijk te vinden. Met steun van de overheid is nu het regionale Ontwikkelingsfonds opgezet.

Voorzitter Jurjen Helfrich (foto): ‘Er is een mismatch op de arbeidsmarkt en daar ondervindt onze achterban hinder van. Het beperkt de bedrijven in groei en ontwikkeling en dat heeft invloed op hun concurrentiekracht. Als Business Club Steenwijkerland willen wij helpen om mensen geschikt te maken voor het werk dat er nu én zeker ook in de toekomst is zodat wij samen de concurrentiekracht behouden en het ondernemersklimaat versterken. Met dit Actieplan Werk geven we daar een stevige aanzet voor.’

De opzet is dat eerst met de horeca en de zorg aan de slag wordt gegaan en dat volgend jaar een aanvraag de deur uitgaat voor een of twee andere sectoren die – wat betreft de invulling van vacatures – in de knel zitten.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!