Snel bouwen: woning staat in één dag

Snel bouwen: woning staat in één dag

Breman Drachten is nauw betrokken bij de bouw van woningen in het Friese Hurdegaryp waarbij woningen, door het gebruik van veel prefabmaterialen, in één dag worden neergezet. Bouwbedrijf Dijkstra Draisma zorgt voor de uitvoerende werkzaamheden en realisatie van de huizen.

Het gaat om een project met achttien droogstapelwoningen. Daarbij is sprake een volledig geïndustrialiseerd proces. De woning is energieleverend (gasloos), vochtvrij, demontabel en dus binnen één dag opgezet. De vloer is voorzien van alle installaties. De wanden zijn strak en voorzien van elektra. 

In de woningen wordt een Itho Daalderop lucht/water warmtepomp HP-S geplaatst. Deze warmtepomp is geïntegreerd in een bijzondere schoorsteen van Breman op het dak. Het buitendeel van de warmtepomp is van binnenuit gemakkelijk te onderhouden. De binneninstallatie wordt via een SKID (door Breman) kant en klaar op de bouwplaats aangeleverd en in de woning gehesen. Zo wordt een woning in één dag in elkaar gezet.

Dankzij de SKID is het enkel nog stekkeren en koppelen op de bouwplaats. Een SKID is een installatie voor de procesindustrie. Hierbij is de installatie op een frame gemonteerd. Een skid is voor veel bedrijven in de procesindustrie een ideale oplossing omdat een complete installatie op een frame sneller kan worden geïnstalleerd dan alle losse componenten op de locatie zelf assembleren. Dit alles scheelt veel tijd, en dus geld. 

De geprefabriceerde meterkast wordt direct aangesloten op de nutsvoorzieningen. De gevels zijn geproduceerd in de eigen fabriek en voorzien van kozijnen en bovendien 92% circulair. De badkamer en toilet worden als prefab units in de woning geïnstalleerd.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!