Renate Ouweneel wil meer verdieping geven aan haar leven

Renate Ouweneel wil meer verdieping geven aan haar leven

Ze moedigt anderen aan te doen waar hun hart ligt, en nu volgt ze dat advies zelf op: evenementenorganisator Renate Ouweneel zegt de grote publiekstrekkers vaarwel en gaat haar leven meer verdieping geven, zoals ze zegt. Nepal speelt daarin een belangrijke rol en past helemaal in haar levensfilosofie.

Zoals Renate eerder aangaf vond ze het heerlijk als zzp’er met haar bedrijf Ibento evenementen te organiseren, in Zwolle en omgeving (Zwols Sportgala, London Olympics, Het Geheim van Graaf Sassendonk o.a.), maar ze merkte ook dat er iets ‘knaagde’. Ze wilde iets meer, met name iets zinvollers doen. ‘Ik organiseer ook reizen en mijn kennismaking met Nepal – zo’n acht jaar geleden – heeft me een andere kijk op het leven gegeven. Het is een prachtig land, maar ook een omgeving waar mensen niet alleen onder vaak armoedige omstandigheden moesten leven, maar ook nog eens met natuurrampen te kampen hebben. Een aardbeving twee jaar geleden en recentelijk een moesson. Dat verergert de situatie voor die mensen’, vertelt ze.

Ze is altijd al gek geweest op bergen, was in het basiskamp van de Mount Everest, raakte geïnteresseerd in de boeddhistische levensstijl van de Nepalezen, was onder de indruk van het feit dat mensen daar met weinig tevreden kunnen zijn en werd, kortom, verliefd op Nepal. 

Al met al redenen om dat ‘knagende gevoel’ weg te nemen. Dat betekent in de praktijk dat ze regelmatig reizen zal gaan organiseren naar Nepal, de eerste vindt plaats op 16 oktober. Deelnemers gaan twee weken mee en de aanmelders tot nu toe (een tandarts, een brandweerman, Renate zelf wil Engelse les gaan geven) zullen daar gaan helpen. Met name kinderen krijgen alle aandacht, onder andere via een backpackproject, zodat ze naar school kunnen. De reisgenoten brengen vanaf 16 oktober een paar dagen door in een klooster, doen een trekking door de Himalaya, brengen een bezoek aan hoofdstad Kathmandu en gaan zich inzetten voor een school. Naast het organiseren van reizen wil Renate betekenisvol bezig zijn en zich focussen op trainingen, waarbij het verstevigen van de innerlijke kracht voorop staat, gevoed door een boeddhistische levenswijze.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!