Perron038 als hightechcentrum in september van start

Perron038 als hightechcentrum in september van start

In het project Perron038 zit geen cent subsidie. De gemeente en provincie faciliteren het geheel, maar dit komt door samenwerking tussen Zwolse bedrijven en andere partners tot stand. Dat maakt dit initiatief uniek.

Dat zegt Marius Woldberg (zie foto), kwartiermaker van Perron038, de plek voor high tech innovatie in Zwolle. Een lege fabriekshal op bedrijventerrein Hanzelaan is omgetoverd in een omgeving waar met hypermoderne tools machines van de toekomst worden gemaakt. Bedrijven krijgen hier de ruimte om aan eigen innovatieprojecten te werken, maar het is ook de bedoeling dat er wordt gewerkt aan een gezamenlijke agenda, namelijk Zwolle qua maakindustrie op te stuwen in de vaart der volkeren. 

Woldberg: ‘Wij willen het mbo en hbo uitdagen om mee te denken. Universiteiten worden er ook bij betrokken trouwens. Het doel is om opleidingen te ontwikkelen voor beroepen die nog niet bestaan”, zegt Woldberg. Daarbij wordt rekening gehouden met klaslokalen en machines, zoals 3D-printers, waarmee studenten aan de slag kunnen. 

‘Het gaat hier over de techniek van de toekomst’, zegt Woldberg, ‘en daarbij spelen robots natuurlijk een rol. De digitalisering van alles waar we mee werken grijpt razendsnel om zich heen. Op Perron038 komen bedrijven bij elkaar die kennis gaan delen, daarmee van elkaar leren en vervolgens sneller gaan innoveren. Zo kunnen die bedrijven uit de maakindustrie zich optimaal ontwikkelen en concurrerend blijven.’

Over robots gesproken: dat is een fysiek eindproduct. Maar een robot moet geprogrammeerd worden. Daarvoor is talent nodig. ICT’ers kunnen hier een goede plek vinden, maar zij niet alleen. Elektronica speelt bij dit alles ook een belangrijke rol, algoritmen, noem maar op.’ Op 2 september gaat Perron038 van start.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!