Novon Schoonmaak: ‘CV? Weg ermee’

Novon Schoonmaak: ‘CV? Weg ermee’

Novon uit Zwolle, een schoonmaakonderneming met vier vestigingen in Noord-Nederland, gaat als eerste bedrijf in de regio nieuwe schoonmakers aannemen via het grensverleggende concept van Open Hiring. Werkzoekenden hoeven niet te solliciteren om aan een baan te komen en naar hun arbeidsverleden en cv wordt niet gevraagd. Het is vooralsnog een proef.

Het belangrijkste is dat nieuwkomers gemotiveerd zijn en denken het werk aan te kunnen. Werkzoekenden melden zich aan en worden op een vacaturewachtlijst gezet. Zo gauw er een werkplek is, kunnen ze aan de slag. Voorlopig gaat het om zestig uur algemeen schoonmaakwerk. Wie interesse heeft, kan zich vanaf nu inschrijven bij Novon.

Novon heeft 2.100 mensen in dienst. Volgens het bedrijf wordt met Open Hiring een filosofie gevolgd die nauw aansluit bij de bedrijfscultuur van de onderneming. Open Hiring is een – zo wordt gesteld – zuivere, schone procedure is, die allerlei bestaande regels en belemmeringen voor mensen die werk zoeken, omzeilt. Iemand meldt zich aan voor een baan en gaat aan de slag. Persoon en werk maken vervolgens uit of er een match is. Simpeler en eerlijker kan het eigenlijk niet.

Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van de pilot. Bij gebleken succes zal de pilot zeker verder uitgerold worden.

Foto: een van de medewerksters bij Novon.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!