Nieuwe kijk op leiderschap in de zorg broodnodig

Nieuwe kijk op leiderschap in de zorg broodnodig

ZWOLLE – De vraagstukken in de zorg lijken niet meer op te lossen met een goed jaarplan. Dat stelt Hessiëlle Kerkhoff in haar nieuwe boek: Signatuur in de zorg. “Enerzijds is er een tekort aan deskundige arbeidskrachten, een hoog verzuim, een groot verloop, anderzijds neemt de vraag van de cliënt voor aandachtgerichte zorg toe. En dat is een enorme spagaat.”

De zorgsector zoekt doorgaans houvast in kaderbrieven, jaarplannen en een activiteitenoverzicht om de doelen te behalen. Wat echter nodig is, is meer eigen initiatief, innovatie en regelruimte om patiënten en cliënten te begeleiden. Voor haar boek ‘Signatuur in de zorg’ ging Kerkhoff in gesprek met zorgbestuurders en directeuren en vroeg hen hoe zij deze paradox tackelen. “Wat mij opviel is dat hun eigenheid, de signatuur, van grote invloed is op de benadering van de ingewikkelde vraagstukken waar zij voor staan.”  

Boeklancering

Op 1 november vindt de boeklancering plaats in combinatie met een symposium. Sprekers zijn onder andere de Inspecteur-generaal IGJ Ronnie van Diemen en zorgbestuurder Laurent de Vries. Aanmelden voor het symposium kan via Eventbrite. Voor meer informatie: www.dewaerdmeester.nl

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!