Nico Schraag: ‘Het zelfbeeld van ondernemers is vaak anders dan het beeld dat medewerkers hebben’

Nico Schraag: ‘Het zelfbeeld van ondernemers is vaak anders dan het beeld dat medewerkers hebben’

Gerda Voorn, Co-Founder van ZwolleBusiness.news, spreekt dagelijks veel ondernemers. Opvallende, interessante gesprekken deelt ze graag op dit portal. Vandaag, Hoogleraar Nico Schraag.

Nico Schraag is eigenlijk Resultant, hij is bezig kansen en mogelijkheden te creëren en resultaten. Hij ziet heel veel mogelijkheden en deels onmogelijkheden binnen bedrijven.

Door inzicht te hebben in je personeel, kun je heel snel aansturen op wat je als bedrijf wilt en waar je op aan kunt sturen. Het past helemaal bij deze tijd. Nieuwe verdienmodellen moet je ontwikkelen. Er zijn heel veel mogelijkheden. Wat is de komende jaren de uitdaging binnen je bedrijf. En met wie, wat ga je dan doen, etc. 

Er wordt veel te weinig aan actieve marktbewerking gedaan. Je zult er echt achter aan moeten. Het barst van de adviseurs maar er zijn veel te weinig mensen die weten hoe je die adviezen moet inzetten. Voorbeeld: ik weet dat ik moet netwerken ik ga er niet naar toe. Wat je ziet is dat mensen de timing niet goed beheersen. Ze willen veel te snel een offerte uitbrengen. Maar dat werkt niet. In het hele traject van het verwerven van een klant is een wereld te winnen.

Zijn advies is bestaande klanten koesteren en behouden. En nieuwe klanten werven door koude en half warme acquisitie. Daar is Nico goed in.

Mogelijk- en Onmogelijkheden

Het leuke is dat iedere ondernemer dat herkent, mogelijkheden én onmogelijkheden. Je kunt eigenlijk een top 10 noemen van zaken die van belang zijn. Bijvoorbeeld ondernemers praten veel te weinig met hun medewerkers maar ze praten tegen hun medewerkers. Wat zie je dan, je moet als ondernemer wel weten wat er bij je club gebeurt en wat er bij je club past. 1/3 presteert normaal, 1/3 te weinig en 1/3 onder hun kunnen. Bij die laatste groep  wil je natuurlijk achter zien te komen hoe dat komt. Dan zie je dat er heel veel kwaliteit in die medewerkers zit maar dat het niet goed ingezet wordt. Hoe kun je die medewerker vooruit brengen? Dat is zijn grootste passie! Talenten profiel analyses heeft hij ontwikkeld en die werken heel goed. Er wordt veel te weinig gekeken naar de aard van de medewerker en wat hij allemaal kan. Het zelfbeeld van ondernemers is vaak heel anders dan het beeld dat medewerkers van de ondernemer hebben.


Gerda Voorn, Co-Founder van ZwolleBusiness.news, spreekt dagelijks vele ondernemers en weet door haar ondernemende, verbindende en organisatorische aanpak andere ondernemers op unieke wijze te benaderen en te prikkelen. Lees alle blogs van Gerda hier terug.

Heeft u vragen, wilt u reageren of heeft u een andere opmerking? Dan kunt u deze mailen naar info@zwollebusiness.news.


Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!