MKB Zwolle wil volop inzetten op robotisering en AI

MKB Zwolle wil volop inzetten op robotisering en AI

Robotisering, AI (artificial intelligence of kunstmatige intelligentie) en digitalisering: MKB Regio Zwolle wil zich de komende tijd volledig richten op de technologisering van bedrijven in dit gebied. Voorzitter Jelle Weever (foto) daagt ondernemers in dit gebied uit daarover mee te denken en zo mogelijk andere suggesties aan te dragen die kunnen bijdragen aan een voorspoedige ontwikkeling van de arbeidsmarkt. 

In ieder geval zouden dat ideeën moeten zijn die de groei van bedrijven niet stagneren. Want dat is nu in veel situaties wel het geval. Vacatures nemen toe, maar tegelijkertijd participeren 13.000 (!) mensen niet mee op de arbeidsmarkt. Het tekort aan geschikte mensen is een voortdurende kwelling voor veel bedrijven. 

Daarom maakt, aldus Weever, het MKB Regio Zwolle noodgedwongen een keuze om de technische kant van een bedrijf (robotisering etc.) te stimuleren. Daardoor worden die bedrijven minder afhankelijk van medewerkers, die in veel gevallen immers niet te krijgen zijn. ‘We moeten werkgevers gaan helpen bij het toepassen van aspecten als technologisering, digitalisering, robotisering en kunstmatige Intelligentie. Dit zijn vraagstukken waar we allen voor staan. Het zijn grote uitdagingen, waar we met ondernemers over willen praten’, aldus Weever.

Overheid, ondernemers en onderwijs hebben inmiddels het Regionaal Ontwikkelfonds in het leven geroepen, bestemd voor omscholing en in algemene zin geschikt voor het vergroten van de wendbaarheid, beschikbaarheid en inclusiviteit van hun medewerkers (lees meer op https://www.upgradejezelfregiozwolle.nl). Het overleg met ondernemers vindt het MKB Regio Zwolle belangrijk omdat bedrijven mogelijk niet zitten te wachten op zo’n Ontwikkelfonds en willen ze mogelijk een andere koers varen. 

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!