Luc Lenferink: ‘Werknemers moeten zich blijven doorontwikkelen’

Luc Lenferink: ‘Werknemers moeten zich blijven doorontwikkelen’

Het is van het allergrootste belang dat werknemers zich blijven doorontwikkelen. Daar is zowel de werkgever als deze arbeidskracht verantwoordelijk voor. De werkgever moet het personeelslid de kans geven te investeren in zichzelf, zich te upgraden als het ware, en de werknemer moet inzien dat voortdurend kennis opdoen belangrijk voor hem of haar is.

Dat zegt Luc Lenferink (foto), bekend van het familiebedrijf Uw Onderhoudspartner Lenferink, met vestigingen in Hattem, Raalte en Heerde, en bestuurslid van MKB Regio Zwolle. Die upgrading van arbeidskrachten vindt hij zo belangrijk omdat ontwikkelingen rondom ons heen zich razendsnel voltrekken en die bijhouden al een hele klus is. ‘Als beide partijen – werkgever en werknemer – zich inzetten voor die continue bijscholing en verbetering (het investeren in mensen, de Human Capital van een onderneming), dan haalt een bedrijf steeds weer nieuwe kennis en kunde in huis en kan een medewerker bijvoorbeeld een keer een switch maken naar een nieuwe tak binnen het bedrijf. Of misschien wel naar een andere werkgever in de regio’, aldus Lenferink.

Hij geeft aan dat ieder bedrijf voor zich dat in feite zou moeten doen. Daarmee breng je, meent Lenferink, de arbeidsmarkt voor de gehele regio Zwolle op een hoger peil. Daardoor kan de totale regio optimaal concurreren met andere gebieden en inderdaad die vierde economie van ons land (na Schiphol/Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven) worden, zoals de ambitie is. ‘Wij helpen als MKB Regio Zwolle hierbij met tools, inspiratie en een financieel steuntje in de rug uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit fonds is nu actief voor werkgevers’, stelt hij. 

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!