Landelijke primeur voor Zwolle met Trendhopper City Store

Landelijke primeur voor Zwolle met Trendhopper City Store

Zwolle heeft de landelijke primeur met de vestiging van een City Store Trendhopper aan het Broerenkwartier. De zaak is inmiddels in gebruik maar wordt donderdag 19 september officieel geopend door wethouder René de Heer.

Trendhopper is gevestigd tegenover Bever, waar eerder Mixstore Pistache gevestigd was. De ruimte bovenverdieping telt zo’n 1000 vierkante meter. ‘De winkelketen had al enige tijd een citystore concept op haar wensenlijst staan’ vertelt Göran van Tol van VME Nederland BV, een retailservice-organisatie. ‘Maar om dat te realiseren, moet alles bij elkaar komen en kloppen. Hierbij hebben we allemaal een goed gevoel. Toen we tegen dit pand aan liepen, waren we eigenlijk gelijk enthousiast.’

De winkelketen presenteert haar assortiment naar eigen zeggen op een ‘innovatieve en inspirerende wijze’. De traditionele winkelindeling maakt plaats voor een ‘unieke klantervaring’, waarbij de klant door de winkel kan wandelen als door een winkelstraat.

Trendhopper, eerder gevestigd op de meubelboulevard op de Grote Voort, is niet de eerste retailer die een locatie aan de rand van de stad verruilt voor een fysieke winkel op een centrumlocatie. Al langer lijkt er een trend gaande om het assortiment dichter naar de klant te brengen. Voor inspiratie, of om online-aankopen te stimuleren. Zo opende elektronicareus Coolblue vorige maand haar deuren in het centrum van Haarlem (en eerder al in Utrecht, Amsterdam en Den Haag bijvoorbeeld) en vestigt IKEA zich met stadswinkels in enkele grote wereldsteden. Ook FonQ, Neckermann, Tate brillen, fietsenwinkel.nl en Futurum komen naar de consument toe. Een goede ontwikkeling om leegstaande panden op te vullen in winkelcentra.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!