Jan Nijland (Prometheus): in dienst bij eigen bedrijf

Jan Nijland (Prometheus): in dienst bij eigen bedrijf

Dat kan dus ook: in dienst treden bij je eigen bedrijf nadat dit is overgenomen (via 65 procent van de aandelen). Jan Nijland, oprichter van Prometheus Informatics (foto) verkeert sinds vorig jaar in die positie. Hij heeft bewust een stap terug gedaan. Waarom? ‘Je moet anderen de kans geven om verantwoordelijkheid te pakken’, vertelt hij aan De Ondernemer (ook foto). Hij wilde het zelf ook wat rustiger aan doen en verkeerde in de luxe positie om dat te kunnen doen.

Samen met mede-oprichter Leon van Kempen bouwde Nijland het bedrijf uit tot 7 miljoen omzet en dertig medewerkers. Prometheus rust vrachtwagens uit met slimme telematica systemen. Dat gaat ver. Logistieke bedrijven kunnen orders rechtstreeks naar de vrachtwagen sturen. De software berekent realtime hoe laat de vracht aankomt bij de klant, rekening houdend met vertrektijd, arbeidstijden, tankbeurten en files.

Het avontuur begon dertig jaar geleden toen Nijland en Leon van Kempen bij een ICT-detacheringsbureau werkten. ‘Het bedrijf liet de ‘bankzitters’ voor wie geen opdrachten waren softwarepakketten bouwen. Dat schoot niet op, want ze werden van de ontwikkeling gehaald zodra er weer projecten waren. Wij zagen wel brood in die softwarepakketten en hebben de rechten voor een pakket in de transportbranche verkregen om voor onszelf te beginnen’.

Na een jaar aanmodderen met een bestaand softwarepakket, ging het jonge Prometheus dat zelf ontwikkelen. ‘Wij waren zo eigenwijs dat we dachten dat we het beter konden. We begonnen met een transport management systeem voor op kantoor, later aangevuld met communicatie per SMS vanaf de wagen. We zijn uiteindelijk redelijk succesvol geworden’, zegt Nijland bescheiden.

Hoe nu verder? ‘Leon en ik waren halverwege de vijftig en hadden geen opvolging. We wisten dat een verkooptraject jaren duurt en wilden tijdig starten. De timing was bovendien goed. De business liep op rolletjes en de economie zat mee. We zeiden: ‘Laten we stoppen met die avances en zelf een overnamepartij zoeken’. 

Het ondernemersduo had al contact gelegd met adviesbureau Marktlink voor een second opinion na een eerder bod. ‘Als ondernemer heb je bij een aanbod geen idee wat er op je afkomt. Marktlink maakte duidelijk dat de overnamepartij voor een dubbeltje op de eerste rang wilde zitten. Dat aanbod hebben we dus afgeslagen.’

Nijland en Van Kempen lieten Marktlink een opdracht uitzetten in de markt. De keuze viel op Rhein Invest dat 65 procent van de aandelen kocht en het bedrijf via een buy and build-constructie groter wil maken. Prometheus kijkt bijvoorbeeld naar overnames in Duitsland. Nijland werd accountmanager sales waarmee de continuïteit gewaarborgd is. Hij houdt zich nu bezig met het binnenhalen van grote orders. van Kempen is ook nog steeds verbonden aan het bedrijf.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!