Interessant verhaal vol inspiratie tijdens People’s Business bijeenkomst

Interessant verhaal vol inspiratie tijdens People’s Business bijeenkomst

Kracht putten uit een moeilijke, om niet te zeggen erbarmelijke, situatie: ofwel, daaruit inspiratie opdoen om je leven verder vorm te geven. Makkelijker gezegd dan gedaan misschien, maar het past precies in het thema van de komende bijeenkomst van People’s Business in Almelo (Irish pub The Shamrock, Grotestraat 135, Almelo, dinsdag 10 december, ontvangst 17.00-17.45 uur), inspiratie namelijk, waar Jaap Harm van Duinen (foto) komt vertellen over zijn periode die hij doorbracht in een Spaanse cel nadat hij was gearresteerd wegens cocaïnesmokkel. Mis dit niet: het wordt, mede door de aanwezigheid van Van Duinen, weer een interessante bijeenkomst.

Hij heeft een boek geschreven over die tijd, twee jaar, die hij er noodgedwongen, na een vonnis van de rechter, moest verblijven: ‘Verloren in een andere wereld’. Zijn boodschap: ‘Hoe afschuwelijk iets ook is, ik kan ervan meepraten, toch kun je aar met een positief gevoel uitkomen en hoeft het niet je verdere leven te verpesten’. In het boek legt hij uit hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, maar daar vertelt hij uiteraard ook alles over op maandagavond tijdens de Networking Monday-bijeenkomst. 

De aanloop naar zijn uiteindelijke arrestatie op het vliegveld van Madrid begon n een ontmoeting met een aantrekkelijke dame tijdens een cruise. Zij was daar namens een staalbedrijf en meende dat Van Duinen iets kon betekenen voor die onderneming vanwege zijn vele contacten. Hij reisde toen namelijk, vanwege zijn promotie-activiteiten voor een cruisebedrijf, de hele wereld over. Daarvoor diende Van Duinen wel naar Brazilië te komen.

Dat vond hij prima, hij hield wel van avontuur. Op zijn terugreis, is zijn verhaal, moeten op een bepaald moment zijn ordners en paperassen verwisseld zijn voor identieke exemplaren, maar wel voorzien van cocaïne in de kaften. In Madrid werd hij aangehouden en vonden douaniers dat spul in zijn bagage. 

Een absoluut dieptepunt tijdens het toch al ellendige verblijf in de gevangenis, was de mededeling van zijn vriendin – die bij hem op bezoek kwam – dat zijn vader was overleden. Van Duinen kan daar nog steeds emotioneel van worden, vooral omdat hij geen afscheid van hem heeft kunnen nemen.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!