Het MKB kan de mogelijkheden van de technologie beter benutten

Het MKB kan de mogelijkheden van de technologie beter benutten

Acht van de tien Nederlandse ondernemers (79 procent) zijn positief over de groeiverwachtingen van hun bedrijf, tegenover een Europees gemiddelde van 59 procent. Wel vertrouwen Nederlandse mkb’ers daarbij minder op technologie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft en onderzoeksbureau Ipsos MORI onder 12.804 Europese mkb’ers, van wie duizend in Nederland.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlandse mkb’ers minder vaak dan hun Europese collega’s van mening zijn dat technologie ze meer flexibiliteit biedt. Hier staat slechts de helft van de mkb’ers achter die stelling, ten opzichte van 72 procent in de rest van Europa. Overigens vindt in Nederland 28 procent dat zijn onderneming meer zou moeten uitgeven aan technologie, maar ook dit is minder dan in de rest van Europa, waar het gemiddelde op 37 procent ligt.

“We doen allemaal al veel digitaal, maar staan pas aan het begin van de mogelijkheden”, zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. “De volgende digitaliseringsgolf zal ons leven en de manier van zakendoen nog ingrijpender en sneller veranderen. Er zijn tal van mkb-ondernemers die vooroplopen met slim gebruik van software en data, maar het totale mkb zal daarin mee moeten. Individuele ondernemers worden geremd door het ontbreken van een kader en standaarden om bijvoorbeeld onderling digitaal samen te werken, of juist door een veelheid en complexiteit van opties.”

STELLING: Het MKB kan de mogelijkheden van de technologie beter benutten

[totalpoll id=”17002″]

Leendert-Jan Visser: “Dankzij technologie zijn bedrijfsprocessen beter in te richten, kunnen ondernemers hun klanten op maat en over de gehele wereld bedienen en kunnen we auto’s zelf laten rijden. Verdergaande digitalisering biedt kansen, maar tegelijk zijn er ook zorgen als het gaat om privacy, cybersecurity en mogelijk baanverlies als gevolg van robotisering. “Ook op die punten moeten overheid en bedrijfsleven nauw samenwerken.”

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!