Een prijs? Niets bijzonders voor Leadax Innovations…

Een prijs? Niets bijzonders voor Leadax Innovations…

Winnaar van ING Circulair Ondernemenprijs 2019, de Veluwse Innovatie Prijs, de ABN AMRO Innovation Challenger, winnaar van Nederland Innovation Award 2019 en genomineerd als Nationaal Icoon namens het ministerie ministerie van Economische Zaken. Het bedrijf Leadax Innovations uit Wapenveld kijkt op een onderscheiding meer of minder. De Circulair Ondernemen Award 2019 is de nieuwste aanwinst.

Ceo Roeland van Delden (tweede van links op de foto) is trots op zijn team dat zich een voorbeeld mag noemen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. ‘We doen inmiddels zaken met 15 landen. Het gaat hard’, voegt Van Delden eraan toe. 

Het geheim zit me in de productie van een loodvervanger voor op daken en in spouwmuren uit veiligheidsfolie, dat in autoramen en gebouwen gebruikt wordt. Gerecyclede PVB. Kortom, van afval terug naar de grondstoffenkolom, zoals de ceo het aanduidt. We hebben het hier dus over een loodvervanger, waarmee – ook over de grenzen dus – een ware revolutie ontketend wordt.

Leadax, het product waar we het over hebben, is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Het heeft, volgens het bedrijf, geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu. Een tweede generatie loodvervanger die niet alleen lichter is in gebruik, niet giftig, gecertificeerd, maar ook nog eens goedkoper in aanschaf. Van spouwmuur tot aan schoorsteen, de toepassing en verwerking van Leadax is identiek aan die van lood.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!