Duurzame, openbare aanbestedingen: Overijssel doet het slecht

Duurzame, openbare aanbestedingen: Overijssel doet het slecht

De provincie Overijssel en haar gemeenten daarin hebben nog flink wat stappen te maken waar het aankomt op duurzaamheid bij bouwprojecten. In een door Bouwend Nederland (de belangenbehartiger van alles wat bij de bouw betrokken is) gepubliceerde top-25 zijn de provincie en haar gemeenten in geen velden of wegen te bekennen. Op de eerste plaats eindigde Noord-Brabant.

In het lijstje van 25 namen staan opdrachtgevers die zwaar(der) gunnen op duurzaamheid. Ondanks de klimaatdoelen wordt slechts in een kwart van de openbare aanbestedingen op duurzaamheid gegund trouwens.

In opdracht van Bouwend Nederland analyseert de Stichting Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra sinds 2016 alle openbare aanbestedingen op de mate van gunning op duurzaamheid. Dit onafhankelijke instituut adviseert opdrachtgevers en -nemers om de kwaliteit in aanbestedingen te vergroten. 

De eerste vijf qua duurzaamheid zijn: provincie Noord-Brabant, Amersfoort, Hollandse Kroon, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en Purmerend. Oost-Nederland komt er vrij karig af. Op de veertiende positie prijkt de provincie Gelderland.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!