Duitsland en Singapore graadmeter: wereldwijde recessie zet door!

Duitsland en Singapore graadmeter: wereldwijde recessie zet door!

De Duitse economie is de perfecte thermometer om de gezondheid van de wereldwijde economie te meten. Afgaande op de ‘German Global Trade Momentum’ (GGTM) moet er nu snel iets gebeuren om een diepe, wereldwijde recessie te voorkomen. Helaas zijn er geen tekenen van verbetering zichtbaar. De algehele Duitse industriële productie zakt na twee vlakke maanden verder in. De Duitse industrie infecteert de hele eurozone waar de verwerkende industrie overal ronduit slecht presteert. Ook in het tweede kwartaal heeft de neergang in de wereldhandel zich doorgezet.

Singapore heeft zijn economische vooruitzichten voor dit jaar tot nagenoeg nul teruggeschroefd. De handel in het land verslechterde afgelopen tijd en er wordt meer economische tegenwind voorzien. Dat leidt tot wereldwijde bezorgdheid omdat de economie van de Aziatische stadstaat wordt gezien als een indicator voor de wereldhandel.

Het kan haast niet anders dat de wereldhandel in 2019 krimpt. Dat is voor het eerst sinds de financiële crisis. Advies voor bedrijven in Nederland is zich breed te oriënteren op andere markten, blijf innoveren en blijf investeren in de ontwikkeling van medewerkers.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!