De turbo erop voor Robert van Middendorp

De turbo erop voor Robert van Middendorp

Aan creativiteit geen gebrek, als interieurarchitect, maar de zakelijke kant van het ondernemer zijn, daar kon Robert van Middendorp, gevestigd in Zwolle, wel wat hulp bij gebruiken. Die helpende hand vroeg hij aan via Kennispoort Regio Zwolle en het lukte hem vervolgens in het provinciale programma De Startversneller te vallen. De turbo erop dus. Hij heeft er geen spijt van die stap gezet te hebben, allesbehalve.

Na vijf jaar is hij weliswaar de startfase voorbij en in die zin is de term De Startversneller wellicht niet helemaal van toepassing op hem, maar een echte ondernemer voelt hij zich niet. ‘Na mijn studie ben ik hier ingerold. Het ondernemerschap heb ik van huis uit niet meegekregen. Ik moest naar de Kamer van Koophandel om me in te schrijven, okee, maar een bedrijfsplan schrijven? Dat was aan mij niet zo besteed.’

Samen met acht andere ondernemers nam hij, onder aanvoering van een paar coaches, deel aan meerdere sessies. ‘Wat ben je aan het doen? Waar sta je nu? Waar wil je naartoe met je bedrijf? Hoe moet je je bedrijf presenteren aan anderen? Allemaal basale vragen wellicht, maar voor Van Middendorp verhelderend en verfrissend tegelijk om daar met gelijkgestemden over te sparren.

Iemand anders mocht daarnaast commentaar geven op zijn site, een kleurencoach toevallig. ‘Die zei dat de kleuren weergaven hoe ik ben, voor zover hij me heeft meegemaakt tijdens die bijeenkomsten, losjes, amicaal en in voor een grapje, maar dat de zakelijk ogende foto van mezelf daar niet helemaal bij paste. Dat vond ik leuk om te horen, zo had ik er nog niet tegenaan gekeken.’

Wat hij ervan opgestoken heeft? ‘In ieder geval dat mijn presentatie goed is, althans, ik hoef daar niet veel aan te veranderen. Ik ga nog steeds geen businessplan schrijven, haha, maar ben wel van plan dingen anders aan te pakken. Niet meteen enthousiast ergens aan beginnen, maar het ook zakelijk doorgronden. Op de website letten, omdat die de bezoeker goed moet informeren en letten op contracten bijvoorbeeld. Het mooie is vervolgens als je er ook wat meer business uit haalt. Dat is toch, met een veranderende aanpak, het uiteindelijke doel.’

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!