Creatief blijven denken kan een bedrijf erdoorheen slepen

Creatief blijven denken kan een bedrijf erdoorheen slepen

De sociale afstand die we momenteel allemaal moeten aanhouden zou tot een verwijdering moeten leiden, zou je zeggen, maar brengt ons juist in bepaalde opzichten dichter bij elkaar. Dat zegt Christian Soer van FIZZ Digital Agency, het bedrijf uit Zwolle dat merken en organisaties probeert te raken met campagnes. Het marketingbedrijf ziet dat er op dit moment kansen liggen, hoe moeilijk de tijd ook is. Door creatief te blijven denken.

Privé, vindt hij, kunnen mensen dichter naar elkaar toe groeien omdat ze door het thuiswerken nu meer tijd voor elkaar hebben. Het kan ook andersom, maar daar zullen we het niet over hebben. 

Soer: ‘Zakelijk is het een kwestie van pionieren. Iedereen staat op scherp. We weten simpelweg niet welke kant het opgaat. Waar evenementenbureaus en horecabedrijven de dupe zijn van de crisis waarin we ons bevinden, zien we het aantal bestellingen bij vele webshops spectaculair toenemen. Het is bijna niet te bevatten wat ons als mens en als ondernemer overkomt. En dan zijn we nog maar net onderweg in deze nieuwe werkelijkheid. We hebben nog geen idee welke kant het uiteindelijk opgaat.’ Een ervaring die veel ondernemers kunnen onderschrijven. 

Hij gaat verder: ‘Normaal gesproken ben je soms weken of maanden met een campagne bezig. Bepaalde content is nu echter niet meer relevant, opdrachten worden on hold gezet. Nu is het veelal impulsief: of we snel iets kunnen produceren, geënt op de actualiteit, de coronacrisis. Klanten willen soms iets met je doen, haken later toch weer af. Het is een bepaalde wispelturigheid. Nieuwe klanten melden zich. Het gaat heen en weer, als het ware. Het is een vreemde tijd.’ Daarbij merkt hij dat klanten het digitaliseringsproces, dat ze eerder wat verwaarloosd hebben, willen doorzetten. ‘Nu is de tijd ervoor, zegt de een. Een ander stelt: Anders zijn we er over een tijdje simpelweg niet meer. Het moet gewoon’, aldus Soer.

Creatief als een marketeer moet zijn, het net even anders tegen zaken aankijken helpt hem nu. Juist nu. Hoewel momenteel zo’n beetje alles digitaal gaat, vanwege het thuiswerken, komt FIZZ op dit moment met een ‘ouderwetse’ krant, bestemd voor onder meer het CNV en een ministerie. ‘Bedoeld om de medewerkers te bedanken voor hun inzet en om ze een hart onder de riem te steken. Zo’n initiatief krijgt via een papieren uitgave extra attentie’, meent hij. Kansen zijn er, meent hij, hoewel hij op dit moment niet precies kan inschatten hoe de balans over enige tijd uitpakt: ook zijn bedrijf moet genoegen nemen met minder opdrachten. 

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!