Bundeling van krachten bij havenregio’s in Overijssel

Bundeling van krachten bij havenregio’s in Overijssel

Het netwerk van binnenhavens en vaarwegen draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van Overijssel en meer vervoer van goederen via het water door bedrijven in de regio. Daarom hebben de havenregio’s Port of Twente, Port of Zwolle en Port of Deventer besloten meer dan ooit samen te werken. Zij denken bepaalde zaken voor de toekomst beter tot stand te kunnen brengen. Dat wordt duidelijk in een congres dat volgende maand plaatsvindt.

Elf gemeenten in Overijssel beschikken in totaal over 14 binnenhavens. Die in Zwolle, Kampen, Deventer, Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden zijn via de vaargeulen in het IJsselmeer, het Ketelmeer, het Zwarte Water, de IJssel en het Zwolle-IJsselkanaal bereikbaar.

De binnenhaven van Hardenberg is benaderbaar via kanaal Almelo-De Haandrik en die van Steenwijk via kanaal Beukers-Steenwijk, alle geschikt voor verschillende tonnage. De Twentekanalen (sluis Eefde-Enschede en Zijkanaal naar Almelo) zijn voor de binnenhavens van Enschede, Hengelo, Almelo, Goor en Markelo belangrijke vaarverbindingen. Ruim 40 aan de havens gelegen bedrijven maken gebruik van de binnenhavens, die ook belangrijk zijn voor het vervoer Duitsland in en verder.

Het netwerk van de havens bevordert een goede afwikkeling van het vervoer over het water. De samenwerking is aangehaald omdat de komende tijd belangrijke issues aangepakt moeten worden, zoals smart logistics, duurzaamheid en innovatie. Met een bundeling van krachten en een uitwisseling van kennis kan dat beter, sneller en goedkoper, is de gedachte.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!