Broerenkwartier in Zwolle wordt flink aangepakt

Broerenkwartier in Zwolle wordt flink aangepakt

De gemeente Zwolle wil van het Broerenkwartier in de Zwolse binnenstad, een mooier en levendiger geheel maken. Dat zegt wethouder René de Heer (VVD, met onder andere economie in zijn portefeuille) op Zwolle Onderneemt. ‘Het Broerenkwartier komt nu nog niet goed tot zijn recht’, meent hij. 

Hoe gaat het een en ander aangepakt worden? De Roggestraat wordt groener, toegankelijker – het idee is om fietsers te weren – en bekeken wordt hoe de straten gemeenschappelijkere uitstraling kunnen krijgen.

Tegenover het pand van voormalig Hudson’s Bay in de Spiegelstraat wordt een aantal panden gesloopt, waardoor de tuin achter Brasserie Het Vliegerhuys verandert in een mooi aangelegd pleintje, stelt De Heer. In de richting van de Nieuwstraat worden panden voorzien van nieuwe gevels en zijn voorbereidingen aan de gang om woningen te bouwen boven de bestaande winkels in de Weeshuisstraat. 

Ook de Nieuwstraat zelf krijgt een make-over. De rommelige aanblik van nu verdwijnt, onder meer doordat de nieuwe woningen hun ingang aan de Nieuwstraat krijgen. Daardoor wordt de straat levendiger en krijgt het meer ‘smoel’. 

Grote trekpleister van het Broerenkwartier is nog steeds Waanders in de Broeren, maar wie weet komt daar een tweede publiekstrekker bij, aldus de werhouder. In het oude pand van de Librije werken ondernemers hard aan streetfoodbar JaffaJaffa. Een vernieuwend concept dat de broodnodige reuring in dit gebied zal brengen. ‘Reuring die alleen kan ontstaan wanneer we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM’, meent hij.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!