Breman klaar voor toekomst met warmtepompen

Breman klaar voor toekomst met warmtepompen

Met het behalen van een belangrijk certificaat is Breman Zuid (actief in de regio Zwolle) in staat om voorop te lopen, als het gaat om de plaatsing van warmtepompen.  De energietransitie vergt veel van de branche waarin dit bedrijf actief is. 

Dus ook van de bedrijven op zich, stelt Breman. Een warmtepomp plaatsen is een hele andere ‘tak van sport’ dan het plaatsen van een cv-ketel. Door het behalen van BRL6000-21 (Ontwerpen, Installeren en Beheren van Energiecentrales van Bodemenergiesystemen), kan het bedrijf nu zelfstandig warmtepompen plaatsen. 

Breman Zuid is het eerste woningbouwbedrijf binnen Breman dat dit mag doen. ‘We hebben de certificering in huis om warmtepompen met bodembronsystemen te mogen plaatsen’, verduidelijkt Eric Maas, Coördinator Techniek & ICT, met enige trots. Breman Zuid wil met deze certificering niet alleen voorop lopen, maar ook met de vergaarde kennis en kunde klaar zijn voor de toekomst.

Het grote voordeel daarvan is dat je niet meer gebonden bent aan één of twee vaste leveranciers. Je hebt nu de vrije keuze binnen het eigen merkenbeleid, licht Maas verder toe. De certificering is noodzakelijk om warmtepompen met bodemenergie te mogen plaatsen. Met een zestal collega’s is de cursus met succes afgerond. ‘We zijn nu voornemens om meer collega’s de cursus te laten volgen.’ Een ander bijkomend voordeel is dat je als bedrijf veel aantrekkelijker bent voor (toekomstige) klanten.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!